logo

 • Wilma Bergveld - familie Nijlgans - dia.jpg
 • Wilma Bergveld - magnolia - dia.jpg
 • Wilma Bergveld - koeien Lentevreugd - dia.jpg
 • Wilma Bergveld - verlaten strand Scheveningen - dia.jpg
 • Wilma Bergveld - ondergaande zon met boten op de rede - dia.jpg
 • Wilma Bergveld - kleurig Almere - dia.jpg
 • Wilma Bergveld - Amerlander wad - dia.jpg
 • Wilma Bergveld - bergeendjes Noord Beemster - dia.jpg
 • Wilma Bergveld - in de spiegel - dia.jpg
 • Wilma Bergveld - gouden randje - dia.jpg
 • Wilma Bergveld - erg natte narcissen - dia.jpg
 • Wilma Bergveld - van nieuw naar oud station Luik Guillemins - dia.jpg

Wilma Bergveld - palen in Zeeuws Vlaanderen - mini21 juni 2015  Zoveel rijen palen in Zeeuws Vlaanderen. Toch blijkt 't nog niet gemakkelijk om een foto te maken waar ze bijzonder op staan. Maar deze foto vind ik heel aardig gelukt. Een heel lange rij palen, mooi in kleur en ook de algen goed zichtbaar. Alle golfjes in 't zand met de schaduwen er bij. Daarbij de lange schaduwen van de palen en nog de spiegeling van de palen in het water. Een vrij lege foto en toch is er van alles te zien.

Wilma Bergveld - gouden randje - miniOp zondagmiddag 29 december 2013 toch nog even naar het strand in Katwijk. Natuurlijk zijn dit heel korte dagen en de zon gaat erg vroeg onder. Eigenlijk was 't niet bijzonder mooi foto weer. Er was geen enkele reden om te denken dat er foto's gemaakt zouden worden. En dan opeens is er een heel bijznder ondergaande zon, met  een heel licht randje aan de bovenkant van de wolk. Een gouden randje aan de wolk, maar daarmee dan ook, zomaar onverwacht, een heel bijzondere afsluiting van de dag.

Wilma Bergveld - verlaten strand Scheveningen - miniOp 16 september 2013 was 't behoorlijk onstuimig weer. Echt veel wind, alsof de herfst begon. En met behoorlijke buien. Toch was het wel mogelijk om langs het strand te lopen. Vanwege het weer was het niet erg druk. In de verte waren de heel donkere buien opeens heel erg aanwezig en aan onze voeten waren de talloze lijnen in het zand zichtbaar. Gedurende heel korte tijd was het in de verte donker en scheen de zon op het strand. Dan denk ik, mogelijk kan ik dat verschil in licht vastleggen met de camera. Eigenlijk betreft het slechts enkele seconden, want ik zag de schaduw aan komen. Maar ik vind dat het net gelukt is.

Wilma Bergveld - beginnende duinenDe duinen zijn altijd weer fascinerend. Zand dat op een bepaalde manier tot hopen waait en ook blijft liggen. Wel vastgehouden door het helm, maar toch. Op 8 mei 2012 is er een hele rij van kleine duintjes waar ook net de helm op begint te groeien en heel in de verte tekent zich Scheveningen af. Ik vind het niet gemakkelijk om dat goed op een foto vast te leggen.

Wilma Bergveld - ondergaande zon met boten op de redeEen prachtige zomerdag, 4 augustus 2009, onwaarschijnlijk warm en ook de avond is nog zo lekker warm. Dè gelegenheid om nog even naar het strand te gaan. Natuurlijk een fototoestel mee, want je weet maar nooit. En dan blijkt dat ook de ondergaande zon die avond heel bijzonder is.

 

© Alle getoonde foto's zijn eigendom van Wilma Bergveld.
Wilt u informatie over gebruik van mijn foto's? Neem dan contact met mij op.

Webdesign: Charles van Steenderen de Kok   info

In/uit loggen

Ga naar boven