logo

 • Wilma Bergveld - van nieuw naar oud station Luik Guillemins - dia.jpg
 • Wilma Bergveld - kleurig Almere - dia.jpg
 • Wilma Bergveld - in de spiegel - dia.jpg
 • Wilma Bergveld - gouden randje - dia.jpg
 • Wilma Bergveld - Amerlander wad - dia.jpg
 • Wilma Bergveld - magnolia - dia.jpg
 • Wilma Bergveld - ondergaande zon met boten op de rede - dia.jpg
 • Wilma Bergveld - bergeendjes Noord Beemster - dia.jpg
 • Wilma Bergveld - koeien Lentevreugd - dia.jpg
 • Wilma Bergveld - verlaten strand Scheveningen - dia.jpg
 • Wilma Bergveld - familie Nijlgans - dia.jpg
 • Wilma Bergveld - erg natte narcissen - dia.jpg

Wilma Bergveld - vlas - mini9 juni 2016  Vakantie in Zeeland in Cadzand. In deze periode staat ook 't vlas in bloei. Er zijn vele velden helemaal vol met kleine blauwe bloemetjes.

Wilma Bergveld - eiland in de mist - mini31 januari 2015  Op vakantie op Fuerteventura. We kennen 't eiland al heel aardig. Maar deze dag gaan we toch het eiland nog eens bekijken. Het is een heel bijzondere dag, zo blijkt. Vrijwel het hele eiland is in de mist. Op een enkele plek komt de zon door de bewolking heen en dat levert dan vlekken op van een heel andere kleur. Laaghangende bewolking en veel grijs is een ongebruikelijke uitstraling voor dit eiland, maar het levert wel bijzondere plaatjes op.

Wilma Bergveld - spiegelende koeien Berkheide - miniOpeens een heel mooie zondag in april, 16 april 2014. Even op de fiets naar Katwijk. Eigenlijk ga ik dan altijd door de duinen. Op de heenweg, spiegelen de duinen in het water. Dat is ongebruikelijk, want meestal is het droog op die plek. Maar nu is 't nog erg vroeg in het jaar en dat gebied is dus nog niet opgedroogd. Direct gedacht, dat als ik terug ga, moet ik daar even stoppen. De zon zal dan beslist minder fel zijn en kijken hoe de spiegeling dan is. Op de terugweg blijkt dat ook de koeien de weg naar 't watertje hebben gevonden. Dat maakt 't plaatje voor mij nog aantrekkelijker.

Wilma Bergveld - Amerlander wad - miniBegin april 2014 en een paar dagen op bezoek bij vrienden op Ameland. Natuurlijk kan dat niet zonder fototoestel. Ook in Wassenaar is er volop strand, waar ik regelmatig kom. Maar een waddenlandschap met grote gebieden, die droogvallen bij eb of waar een klein laagje water op staat, dat kennen we niet. Dus al direct bij de receptie ge├»nformeerd wanneer het eb zou zijn. Dat bleek midden op de dag. Geweldig natuurlijk. Op de fiets richting de Waddenzee en inderdaad prachtige uitzichten. Wel erg veel licht en de zon behoorlijk fel in het water, maar met af en toe een wolk, en later steeds meer, was het goed mogelijk om foto's te maken. En inderdaad krijgen deze foto's een heel andere sfeer dan die van het Wassenaarse strand.

Wilma Bergveld - koeien in de mistVakantie in Zuid-Limburg is eigenlijk altijd goed. Maar op 9 oktober 2012 is er 's ochtends mist. En dat blijkt in het heuvellandschap toch nog weer anders dan in het platte westen. Bovendien is het niet alleen mist, maar ook de zon komt er met warme geel/oranje stralen doorheen en de roodbruine koeien staan in de wei. Een mooi plaatje voor een foto.

 

© Alle getoonde foto's zijn eigendom van Wilma Bergveld.
Wilt u informatie over gebruik van mijn foto's? Neem dan contact met mij op.

Webdesign: Charles van Steenderen de Kok   info

In/uit loggen

Ga naar boven